När du står där med gäster och du kommer på att det inte finns någon kaka eller dylikt till kaffet eller har misslyckats med kakan så är detta mitt tips, hastbullar! Vi kallar dem de, det finns andra namn på de men jag har alltid sagt hastbullar med min familj. När jag har bjudit på dessa godingar så blir alltid mottagarna väldigt överraskade över att de aldrig smakat nått liknande och jag har kommit på att de är ju faktiskt ovanliga fast väldigt vanliga, en smak som går hem hos de flesta. Det här receptet är modifierat och min pappa sitter på skatten, så ni får ett nästan recept. Dessa "bullar" gjorde pappa till oss barn på sommaren på Hasslö nygräddade med socker på. De är som en blandning mellan munk och amerikansk pannkaka och går mycket fort att göra därav namnet hastbulle.
Recept 8 st:
1 ägg
2 msk socker
2 dl mjöl(dinkel eller vete)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, blanda i ägg smeten, ha i mjölken och blanda ihop nätt och jämt. Hetta upp en panna, helst gjutjärn, klicka ut matskeds klickar och stek på medelvärme. När det är småbubblor på ovansidan är det dags att vända stek en kort stund till. De ska vara lite kladdiga men inte för smetiga. Strössla på strösocker och servera nygräddade. Dessa ska göras precis när de ska ätas och blir inte goda att spara, men jag lovar det blir inget kvar! De blir alltid mycket populära. De kan också serveras med kanel och socker blandning, blir mycket gott!
/Sanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar