11 maj 2014

KÄRLEKSMUMS!

Åh dessa härliga kärleksmums kakor, som man fick när man var liten. Mumsiga, lätt gillade, lätt gjorda och uppskattade av alla. Jag har inte mött nån än som inte gillar dessa mumsiga kärlekar. Det finns ju så många recept men detta är ett av det bättre och en regnig dag som denna är det perfekt att göra! Mitt recept är från ett gammalt recept kort kan de bli bättre.


Kärleksmums

2 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 msk kakao
1,5 dl mjölk
150 gram smör

Glasyr
4 msk smält smör
3 msk starkt kaffe
1-2 msk kakao
250 gram florsocker
2 tsk vaniljsocker
1/2-1 dl kokosflingor

Ugnen på 200 grader.  Vispa ägg och socker vitt och pösigt, häll i mjölken.  Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner försiktigt i smeten.  Blanda i smör. Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.  Grädda i 10-15 min i mitten av ugnen.  Den ska vara kladdig i mitten, då blir den inte så torr och tråkig som vissa kärlekmums kakor kan bli.  När kakan är färdig gör jag glasyren, det är bara att blanda ihop alla ingredienser till glasyren inget avancerat. Glasera kakan medan den är varm och stör på kokosflingorna innan glasyren stelnar så att kokosen fastnar. Låt svalna innan du skär i bitar.  Smaklig söndagsfika!



Olivia kan inte hålla tassarna borta från kakan =)
Det slutade med att sjöstjärnan satt i kakan, men det vart fint konstatera vi,  min lilla konstnärs själ!

                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar