17 oktober 2014

MOROTSKAKA!

Super saftig morotskaka med mycket smak av kanel, kardemumma och ingefära och härlig sammetslen färskost frosting. Lyckad du med den här så är det absolut en kaka man kan servera som tårta och när du vill imponera på någon! Jag åt denna kaka första gången på ett café men tycker alltid kaféerna gör den för torr och färskost frostingen för söt. Min är den godaste jag smakat, och som oftast så är det ett recept jag modifierat till min personliga smak. Jag gillar kakor som smakar mycket och jag gillar framför allt morotskakor med mycket kryddighet och det har min kaka.


Recept:

3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl farinsocker
3 dl vetemjöl special
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
1 tsk malen hel kardemumma
1,5 tsk ingefära malen
1 nypa salt
250 g finrivna morötter
1,5 dl rapsolja
Färskost frosting:
200 g färskost
70 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Lime cest


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg, socker och farinsocker luftigt. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.  Sikta i de torra ingredienserna i ägg och socker smeten och vänd försiktigt ned dem. Blanda sedan i finrivna morötter och rapsolja i smeten. Smöra och mjöla en 24 cm springform och häll ned smeten där i. Grädda mitt i ugnen i ca 45-55 min beror på ugn, testa med en sticka. Ta ut och låt svalna.

Frosting:

Vispa smöret vitt det tar en stund. Vispa ned färskost och vispa en stund till. Vispa sedan i florsocker och vaniljsocker och limeskal och vispa ytterligare en stund. Klart! Sätt in i kylen så frostingen stelnar lite och bre sedan ut på den helt avsvalnade kakan. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar