Recept:
200 g krossade digestivekex
85 g smör
400 g färskost
2 ägg
100 g socker
1-2 tsk vaniljsocker, vaniljessens
Röd karamellfärg
Värm ugnen till 200°, pensla en 20 cm springform med olja. Smält smöret och rör ner kexsmulorna i smöret. Tryck sedan ut blandningen i formen.
Kör färskost, ägg, socker och vaniljsocker till en slät smet i en matberedare. Droppa sedan karamellfärg och blanda smeten tills du har rätt färg, jag hade ca 1/2 - 1 tsk karamellfärg. Häll sedan smeten över kexsmulorna, jämna till och in i ugnen i mitten av ugnen i 20 min. Låt svalna. Ställ i kylskåp i 8 timmar eller helst över natten.
Lemon curd:
2 citroner, saften och citronskal av 1 citron
2 dl socker
2 ägg
100 g smör
Vispa ihop ägg och socker i en värmetålig skål, häll i citron saften. Värm vatten och ställ skålen över vattenbadet. Rör tills krämen tjocknat, tar ett bra tag. Skär smöret i bitar och ha i dem under omrörning till de smält in i krämen. Låt svalna helt tills du häller lemon curden över cheesecaken. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar