20 april 2014

EASTER CHEESESCAKE!

Gjorde en cheesecake nu till påsk, väldigt lätt och fräsch efter en tung middag, det vart en cheesecake med lemoncurd toppen, kakao botten samt en klassisk färskost mitt med rosa karamellfärg. Skulle rekomendera att använda naturlig färgning i form av rödbetsjuice eller liknande men nu blev det inte så för mig, hade röd karamellfärg hemma ;P 









                            


Recept:

200 g krossade digestivekex                                                      

85 g smör
400 g färskost
2 ägg
100 g socker
1-2 tsk vaniljsocker, vaniljessens
Röd karamellfärg

Värm ugnen till 200°, pensla en 20 cm springform med olja. Smält smöret och rör ner kexsmulorna i smöret. Tryck sedan ut blandningen i formen. 

Kör färskost, ägg, socker och vaniljsocker till en slät smet i en matberedare. Droppa sedan karamellfärg och blanda smeten tills du har rätt färg, jag hade ca 1/2 - 1 tsk karamellfärg. Häll sedan smeten över kexsmulorna, jämna till och in i ugnen i mitten av ugnen i 20 min. Låt svalna. Ställ i kylskåp i 8 timmar eller helst över natten. 

Lemon curd:


2 citroner, saften och citronskal av 1 citron

2 dl socker
2 ägg
100 g smör

Vispa ihop ägg och socker i en värmetålig skål, häll i citron saften. Värm vatten och ställ skålen över vattenbadet. Rör tills krämen tjocknat, tar ett bra tag. Skär smöret i bitar och ha i dem under omrörning till de smält in i krämen. Låt svalna helt tills du häller lemon curden över cheesecaken. Klart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar