21 april 2014

OREO CUPCAKES!

Dessa otroligt goda oreos Cupcakes är så goda som de ser ut. Min man är en riktig oreos lover, vi köpte ett paket och så kom jag på den briljanta idén att göra cupcakes med dem. Jag var inte den första som kommit på den idén såg jag sedan på nätet, men eftersom de flesta är med färskost frosting och jag inte hade färskost hemma blev det en swiss meringue buttercream frosting, alltså en sorts maräng smörkräm. Så god och väldigt lätt att arbeta med, det blir att göra fler gånger. När man läser om den så står det att den är väldigt svår och få kläm på, men jag vispade och fixade och så var den perfekt. Jag har bra koll på mina krämer efter allt mitt kämpande med Bea sås och annat. Måste testas! Och förresten till själva cupcakesmeten gjorde jag en kärleksmums smet, det vart så gott och passade väldigt bra till dessa cupcakes. Hade i lite mer kakao eftersom jag ville att de skulle matcha oreos färgen. Estetisk som jag är!







Här är receptet:


Cupcake smet:


150 g Smör
1 1⁄2 dl mjölk
3 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3⁄4 - 1 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Ställ ut cupcakes formar på en plåt. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen tills de är klara stick med en sticka efter 10 min de ska vara lite kladdiga i mitten.



Sviss meringue buttercream:


Äggvita 4 st
Smör 250 gram
Socker 2,25 dl
Vaniljsocker 2 tsk

Gör så här:

Vispa äggvita och socker över ett varmt vattenbad till 60-65 grader, med en elvisp på medelhastighet och tills den har maräng smets konsistens.

Ta bort från vattenbadet och vispa smeten kall till samma temperatur som smöret, det tipset funkade för mig(precis som med Bea såsen), det här tar en stund(5-10 min), jag satte skålen i ett kallt vattenbad då gick det hyfsat snabbt. Tillsätt sedan smöret i kuber och vispa på låg hastighet varje kub ordentligt in i smeten innan du tillsätter nästa kub. Fortsätt vispa ett bra tag(5-10 min) efter du haft i allt smör, så smöret vispas in riktigt ordentligt. Sedan tillsätter du vaniljsockret och krossade oreos. Klart för att spritsa på de svalnade cupcakesen. Dekorera med oreos! Voila!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar